Objavljeno: 17. 7. 2017 in Vesti i događaji

Computational Decision Making and Data Science Workshop

Otvori galeriju

Drugu godinu za redom jedni smo od glavnih sponzora konferencije koja se bavi naukom o podacima i donošenjem odluka – „Computational Decision Making and Data Science Workshop“. Događaj se održao 12.-13. jula u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka uz podršku Office of Naval Research organizacije.

Skup je otvorio direktor naše kompanije, Nebojša Bjelotomić koji je naznačio važnost održavanja ove konferencije i zašto smo mi, kao kompanija koja se bavi upravljanjem i analizom podataka, podržali ovaj skup.

Data science postaje jedno od najvažnijih istraživačkih polja koje pokrivaju oblasti mašinskog učenja, data mininga, prepoznavanja uzoraka, vizualizacije, data engineeringa i ostalih disciplina. U poslednjih nekoliko godina, data science metode su uspešno primenjene na veliki broj oblasti, uključujući zdravlje, biologiju, klimu, marketing itd.
Radionica je organizovana sa ciljem da reši otvorene probleme computational decision making i data science oblasti koje su od velikog značaja za društvo. Na radionici istraživači su imali prilike da razgovaraju o potencijalnim zajedničkim projektima i time olakšaju interakciju između agencija za finansiranje i vodećih istraživača u Evropi.

Ove godine radionica je pokrila četiri teme:

  • Data science and smart society
  • Computational methods for public policies
  • Computational challenges in data science
  • Data science in medicine 
Da li imate neka pitanja? Kontaktirajte nas