Objavljeno: 8. 10. 2018 in Vesti i događaji

RPA i Weaver na konferenciji BankInfo 2018.

Otvori galeriju

Konferencija  BankInfo je održana 4. oktobra na Paliću i okupila je predstavnike iz bankarskog sveta koji su diskutovali o vodećim trendovima u industriji. Pored Weaver-a, prisutni su mogli da čuju više i od Robotskoj  automatizaciji procesa (RPA) od direktora Funkcije Softverska rešenja za privatni sektor, Marka Adžića. 

Verujemo u moć neprestanog unapređenja i to prenosimo na naše proizvode. Dok naš tim za razvoj sopstvenih softverskih proizvoda vredno radi kako bi unapredio funkcionalnosti platforme Weaver, bilo je vreme da se napravi presek i sagledaju sve novine koje su ovu platformu unapredile u prethodnom periodu, kao i da se ovi rezultati predstave na konferenciji BankInfo 18.

Ovogodišnjim nastupom na konferenciji želeli smo da ’’osvežimo’’ poznatu priču o Weaver-u. U skladu sa time, predstavljene su funkcionalnosti context switching, context filling, kao i multiintentnost, koje nastavljaju da izdvajaju Weavera u moru drugih chatbotova prisutnih na tržištu. Pored ovih novina, unapređen je i admin tool čime je unapređen i sistem upravljanja platformom. Šta smo do sada postigli implementacijom ove platforme i šta je to novo kod Weaver-a predstavila je Milica Stefanović, specijalista softverskih proizvoda.

Kako se često objašnjenja najbolje razumeju primerima iz prakse, priča o Weaver-u zaokružena je pričom o chatbotu REA koji je implementiran u poslovanje Raiffeisen banke. Dunja Paunović, praktikant u marketing sektoru, ispričala je prisutnima nešto više o celokupnom konceptu ovog chatbota – od ideje do realizacije i uticaja na performanse korisničkog centra banke. Važno je napomenuti da je REA za pola godine imala šest puta više interakcija sa klijentom nego ostatak banke. Stoga verujemo da su ’’pametni’’ chatbotovi budućnost bankarskog sveta, a REA je tu da na primeru sopstvene funkcionalnosti ovu činjenicu i dokaže.

Robotska automatizacija procesa (RPA) je nova tehnologija automatizacije procesa zasnovana na pojmu robota softvera ili veštačke inteligencije.
 Softver 'robot' je softverska aplikacija koja replicira radnje ljudskog bića u interakciji sa korisničkim interfejsom računarskog sistema. Marko je prisutnima predočio prednosti ovog rešenja, kako to zaista funkcioniše i prikazao na konkretnom primeru RPA u banci.

Da li imate neka pitanja? Kontaktirajte nas